Κάντε κράτηση  

Τοποθεσία

Το Καλαμάκι ή Προπάν είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στο ανατολικό Πήλιο που θα σας μείνει αξέχαστο στη μνήμη σας αφού συνδυάζει της θέα στο βουνό και τη θάλασσα!

Map

Το Ξενοδοχείο Πετράδι στο Καλαμάκι Πηλίου που είναι ιδανικό τόσο για τις καλοκαιρινές όσο και τις χειμωνιάτικες διακοπές στο Πήλιο θα το βρείτε με τους εξής τρόπους:

  • Σύντομη διαδρομή μέσω Μηλεών. Φεύγοντας από το Βόλο ακολουθούμε τις ταμπέλες για το παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό Αγριά εν συνεχεία περνάμε τα χωριά Λεχώνια, Πλατανίδια, οικισμό Μαλάκι, Γατζέα, περνάμε τα Καλά Νερά και περί τα 3 χλμ μετά βρίσκουμε ταμπέλα προς Μηλιές. Στρίβουμε προς Μηλιές και 7 χλμ συνεχίζουμε έξω από το χωριό προς Τσαγκαράδα. Στη διακλάδωση που συναντούμε περί τα 7 χλμ μετά τις Μηλιές στρίβουμε αριστερά προς Τσαγκαράδα. Μετά από 3 χλμ βρίσκουμε το Καλαμάκι και στα δεξιά μας. Αυτή η διαδρομή είναι πιο σύντομη για το βορειοανατολικό Πήλιο αλλά αρκετά απαιτητική και με πολλές στροφές.
  • Μακρινότερη διαδρομή κατά 7 χλμ. Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια πορεία αλλά αντί να στρίψουμε αριστερά μετά τα Καλά Νερά προς Μηλιές συνεχίζουμε και περνάμε διαδοχικά τη Κορώπη, την Άφησσο, την Αργαλαστή και το Νεοχώρι . Συνεχίζουμε για Τσαγκαράδα και βρίσκουμε το Καλαμάκι στα δεξιά μας. Η διαδρομή αυτή είναι μεν μεγαλύτερη αλλά ιδανική για όσους δεν αντέχουν τις στροφές ή έχουν μικρά παιδιά.