Κάντε κράτηση  

Πεζοπορίες

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας έχουμε τη λύση !

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, πιστέψτε μας, η επιλογή για διακοπές στο Πήλιο θα σας αποζημειώσει. Οι διαδρομές είναι αμέτρητες, διασχίζοντας χωμάτινα μονοπάτια και καλντερίμια, φυτεμένα κυριολεκτικά μέσα σε φυσική οργιώδη βλάστηση.

Με αφετηρία και τερματισμό το κατάλυμμά μας και με τις ανάλογες οδηγίες απο εμάς, θα γνωρίσετε την απίστευτη ομορφιά ενός μικρού φαραγγιού, ονόματι "Φαράγγι του Χαλορέματος", που ενώνει το χωριό των Αφετών με την Άφησσο.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι σε κοίτη ποταμού, κάτω από παχιά σκιά πλατάνων, δαφνών και αριστερά και δεξιά θαυμάζουμε τους ατέλειωτους ελαιώνες. Η δροσιά που επικρατεί κατά τη διαδρομή δίνει την αίσθηση ενός φυσικού air condition, ενώ στη διαδρομή θα συναντήσουμε ποικιλία άγριων φυτών, ένα ξύλινο χειροποίητο γεφύρι που μας οδηγεί στο χωριό των Αφετών και ένα τοξοτό πέτρινο παλαιό γεφύρι στην έξοδο του χωριού.

Γι'αυτό δεν πρέπει να ξεχάσουμε στις αποσκευές μας: κλειστό κατάλληλο παπούτσι, ένα λεπτό αδιάβροχο μπουφανάκι και ένα ελαφρύ σακίδιο.

Επίσης, κάθε Κυριακή, ο σύλλογος "Φίλοι των Καλντεριμιών", οργανώνει δωρεάν μία πεζοπορία. Συμβουλευτείτε το πρόγραμμά του στο τηλέφωνο επικοινωνίας: +306945575360, ή επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:

  • www.friendsofthekalderimi.org ή
  • info@friendsofthekalderimi.org
  • https://www.facebook.com/southpelion,

και πραγματικά θα ενθουσιαστείτε από το έργο αυτών των ανθρώπων και την ξενάγηση.

Εάν, πάλι, επιθυμείτε οδηγό βουνού, επικοινωνήστε με την κα Μαρία Ζαφειρίου στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 00306949193152 ή μπείτε στις σελίδες:

και θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε ονομαστικά πολλά από τα 3.000 βότανα που φιλοξενεί το Πήλιο και θα συναντήσετε κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σας.